Odottavan aika todellakin on aivan äärettömän pitkä! Varsinkin silloin kun pitää maata selällään ja liikkumatta noin 2,5 tuntia. Ainoa viihdyke tällä ajalla oli tuijottaa ja laskeskella katossa olevien laattojen reikiä. Kyseessä siis oli PET-CT-tutkimus. Tutkimuksessahan tarkoituksena on sokerin lailla elimistössä kulkeutuvan, lievästi radioaktiivisen merkkiaineen, avulla selvittä kasvainten, etäpesäkkeiden tai tulehduspesäkkeiden esiintyvyys.

Tutkimus alkaa kuuden tunnin paastolla, jonka jälkeen siirrytään sairaalaan. Sairaalassa sinut laitetaan sänkyyn pötköttelemään ja laitetaan kanyyli, joka minulle todella fiksusti laitettiin oikeaan kyynärtaipeeseen. Ei kiva! Kanyylin laiton jälkeen maataan sängyssä mahdollisimman paikallaan puoli tuntia, jonka jälkeen annetaan varjoaine kanyyliin. Tämän jälkeen jatketaan pötköttelyä, yhä liikkumatta, noin tunnin verran. Paikallaan pötköttelyn tarkoituksena on, että varjoaine siirtyy mahdollisiin etäpesäkkeisiin tms eikä lihaksiin. Makoilun jälkeen siirrytään itse kuvaus huoneeseen, jossa jälleen pääsee makoilemaan selällään. Jee!! Erityisen ihanaa tästä makoilusta teki se, että kädet tuli nostaa ylös pään tuen sisälle. Voin sanoa, että pikkasen oli ahdasta! :D Suureksi helpotukseksi kuvauslaite ei ollut umpinainen putki vaan "donitsi", jonka läpi alusta liikkui ja kuvaus ei kestänyt kuin reilu 20 min.

Perjantaina sitten jännityksellä kuulemaan kuvauksen tuloksia. Kovasti toivon, että lääkärillä olisi jo tuolla käynnillä esittää a) jonkin näköistä suunnitelmaan hoitoihin liittyen ja b) jonkinmoista aikataulua hoitojen alkuun liittyen. Turhauttavaa kun ei vielä tiedä onko hoitona ABVD- ja BEACOPP-yhdistelmä tai milloin hoidot alkaa, kuinka pitkä sairasloma on tulossa ja miten hoidot vaikuttavat minuun. Tuohon viimeiseen kysymykseen tosin ei osaa kukaan vastata, Sen näkee sitten kun hoidot on aloitettu. 

Tämänkin päivän kruunasi kahvittelu ihanan ystävän luona kera Barbien, palapelien ja HAMA-helmien! Kiitos kahveista ja seurasta, ihana! :)