Jee! Vihdoin on kaikki hoidot ohi!! Säteet loppuivat juuri sopivasti ennen Juhannusta. Juhannuksen jälkeen kävin vielä lääkärin vastaanotolla hakemassa "terveen" paperit. Nyt sitten vaan kontrolleja odottelemaan. Ensimmäiset kontrollit on jo syyskuun lopulla. 

Sädehoito meni lopulta yllättävänkin helposti maskin leikkaamisen jälkeen. Ei yhtään paniikkikohtausta! Jee! Muistoksi sädetyksistä jäi pientä yskää, kurkkukipua ja nielemisvaikeutta, mitkä kyllä helpottivat viikossa. Nyt ei siis enään minkäänlaisia oireita. Yleiskunnon heikkoutta tietenkin lukuunottamatta. 

Viimeisellä sädetyskerralla hoitaja kysyi haluisinko sädetysmaskin matkamuistoksi. Ensin vastaukseni oli tiukka EI, mutta hetken asiaa mietittyäni, päätinkin ottaa maskin matkaan. Jospa vaikka linkaisisi sen juhannuskokkoon mökillä. Näinpä sitten päätinkin tehdä. Voi sitä samanaikaisen itkun ja naurun määrää kun seisoin rantakalliolla maski kädessä, valmiina heittämään sen roihuavaan kokkoon. Helpotuksen tunne oli jotain aivain sanoinkuvaamatonta kun näin maskin sulavan liekkien seassa. Good riddance! Takaisin ei ole tulemista!

Sainpa vihdoin kuulla, että saan aloittaa työt ennen sairasloman loppua. Ehdin olemaan kaksi viikkoa töissä ennen kesälomaa. Hieman pehmeämpi paluu arkeen, toivottavasti. Alkaa jo pikkuhiljaa jänskättämään osaako sitä töissä enää yhtään mitään!?